Frikadeller har jeg altid lavet som min mor gjorde og hun har sikkert lavet dem som min mormor med havergryn, æg og mælk. Men for et stykke tid siden fandt i et magasin nogle sommerfrikadeller hvor jeg har leget lidt med opskriften og ændret lidt på den så den efter min mening er opskriften på verdens bedste frikadeller. Den gammeldws opskrift på frikadeller er bare den bedste og opskriften her minder meget om den, men med endnu smag og kraft.
Der er ikke noget bedre engang i mellem at få frikadeller med kartofler og brun sovs men de er også rigtigt lækre til kold kartoffelsalat eller i pitabrød.
Opskrift på lækre frikadeller med masser af smag
til 4 pers.
500 g. hakket svine- og kalvekød
2 æg
3 spsk. mel
1 dl mælk
1 lille løg
1 bouillonterning
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. soyasauce
peber
Pil løg og riv det. Bland det med resten af ingredienserne. Undtagen kød og mælk. Blend det hele sammen med en stavblender, indtil det er en ensartet masse. Kom massen ned i kødet og tilsæt mel til det har en passende konsistens. Form frikadellerne og sted dem på en pande ved middel varme til de er gennemstegte.
Server de lækre frikadeller på gamle tallerkener eller et gammelt fad som du finder under loppefund. Det ser så fint ud når du sætter dem på bordet.
Rigtig god fornøjelse