Sådan bliver du Boligstylist, Indretningskonsulent eller indretningsarkitekt

Elsker du boligindretning, elsker du at lave om i dit hjem, flytte rundt på møbler og lave pyntninger? Drømmer du om at lave indretning for andre? på hoteller, i butikker, boliger mm. så er det måske boligstylist eller indretningskonsulent du skal overveje at blive. Med en boligstylist og indretningskonsulent uddannelse har du mulighed for at arbejde selvstændigt eller du kan arbejde i en møbel og interiør butik hvor du rådgiver og laver indretning til kunder.

I dette blog indlæg dykker vi ned i hvad en boligstylist laver, hvor du kan tage en boligstylist og indretningskonsulent uddannelse, hvad sådan en uddannelse kræver mm.

Se mere om  mulighederne for at blive en Boligstylist på www.Lundstyle.dk

På linket ovenover kan du læse mere om hvordan uddannelsen er sammensat på Lundstyle.dk så du kan føle dig tryg som Boligstylist når du skal ud og indrette og rådgive kunder.

Hvad er forskellen på en Boligstylist,  indretningskonsulent, indretningsarkitekt:

Boligstylist, indretningskonsulent, interiør designer – det er forskellige navne men det er stort set det samme. Det er den samme type opgaver og krav der stilles. Det hele handler om at indrette og designe rum, at skabe en stemning og følelse i et rum, på en restaurant, et hotel, på et kontor, i en børnehave, på en skole, et bibliotek mm Indretning af mange forskellige rum. Det der skille sig mest ud fra er de andre er Indretningsarkitekt. Der stilles flere krav til en Indretningsarkitekt da de skal vide mere om opbygning. Hvordan man bygger huse, fx hvilken isolering der skal være i en væg, rumfordeling mm. Det er en arkitekt uddannelse så der stilles nogle større krav til bygning af huse og rum. En Indretningsdesigner arbejder med at skabe midlertidige miljøer  op som messer og events. Du kan også style et miljø op omkring et bestemt produkt til fx fotografering eller reklame. Her arbejder man meget med virksomhedens DNA og for at få dette til at minifestere sig i det koncept man skaber.

Hvor kan man blive Boligstylist, Indretningskonsulent, indretningsarkitekt :

Der er desværre ikke så mange fysiske steder hvor der er en uddannelse der hedder Boligstylist og Indretningskonsulent. Det er mest som fjern studie. Fx et Boligstylist kursus, Bliv Boligstylist – Online uddannelse, Indretningskonsulent kursus. Der findes forskellige online uddannelser eller kursuser rundt om i landet. Det kan også være du følger en instagrammer som er boligstylist og der er nogle forskellige kurser man kan tage.

Hvad laver en Boligstylist og Indretningskonsulent:

En boligstylist og indretningskonsulent kan arbejde selvstændig i deres eget firma eller de kan arbejde i en møbel og interiør butik hvor de rådgiver kunder om indretning og farver. De tilbyder indretning og boligstyling. Hjælper folk med at sammensætte farver og materialer så man får et harmoniske og spændende hjem man føler sig tilpas i og som passer til dem der bruger eller bor i rummet. En boligstylist arbejder med farver, møbel planlægning, belysning, dekoration mm.

Krav for at blive en Boligstylist og Indretningskonsulent:

Der er som sådan ikke noget krav for at kalde dig en Boligstylist eller indretningskonsulent. Der stilles heller ikke nogen særlig krav når du deltager på en online uddannelse eller et andet fjernstudie. Det handler mest om din interesse inden for boligstyling og indretning. Det kan være en god ide at have et kursusbevis eller et uddannelses diplom for din færdiggjorte uddannelse som boligstylist, da det kan hjælpe på kommende opgaver eller arbejdsmuligheder, at man har den nødvendige viden når du selv skal ud og lave indretning.

 

Kærlig Hilsen

Tanja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *