Æble og blomme marmelade
150 blomme
100 gram æble
150 gram rørsukker
1 stang vanilje
1 tsk pektin
Sådan gør du:
Skær stenen fra blommerne og skræl æblerne og skær dem i tern. Kom sukker, blommer og æbler i en gryde sammen med vaniljekorn og den hele vaniljestang og kog det op i 5 minutter. Fisk vaniljestangen op og hæld marmeladen på et skoldet glas
Æblesnitter
250 g hvedemel
1 tsk bagepuler
125 g smør
125 g sukker
1 æg
Glasur
150 g flormelis
vand
Bland mel og bagepulver. kom smør i, ælt dejen med sukker og æg.
Del dejen i 2 og rul ud til 2 ens rektangler og læg dem på et bagepapir på bagepladen.
Bages ved ca 180 grader i 10 min. Eller til de er gyldne.
Afkøl dem og læg dem samme med æblemarmelade. Pynt med glasur og krymmel. Lad dem trække nogle timer så er de lettere at skære ud i passende stykker.
Æblegrød til æblesnitter
400 g æbler (til Æblets dag var der brugt Aroma, men andre kan sagtens bruges)
125 g melis
½ dl vand
1 lille tsk kanel
2 tsk. vanillesukker
Atamon til at skylde glassene i
Fremgangsmåde
Kom æblerne i en gryde med sukker, vand, kanel og vanilla sukker
Lad blandingen småkoge i ca. 20-30 minutter til æblerne begynder at blive til grød. Rør rundt med jævne mellemrum.
Tilsæt melatin, og lad det småsimre et par minutter. Afhængig af æblesorterne kan det være nødvendigt at blende grøden til en passende konsistens, alt efter hvor udkogte æblerne er, og hvor blendet, man ønsker sin marmelade.
Bedstemors bradepandekage med æbler
ca 5 æbler
4 æg
540 g sukker
250 g margarine
480 g hvedemel
5 tsk bagepulver
3 dl sødmælk
Æg og sukker piskes hvidt, margarinen smeltes og hældes i. Mel og bagepulver blandes tilsættes i dejen sammen med mælken.
Æblerne skrælles og skæres i tern, inden de vendes i dejen.
Dejen fyldes i en bradepande ca. 23×33 cm. og bages ved 180 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter.
Der kan evt. drysses lidt sukker ovenpå dejen.
Æblebrød
Se opskriften HER på bloggen