Blød og svampet æblebrød – Brødet skal hæve koldt natten over. Det er dejligt nemt, når der kommer gæster til morgenmad.
3 dl vand
2 dl yoghurt naturel
15g gær
1 spsk honning
1 spsk salt
75 g solsikkekerner eller andre kerner.
200g groft speltmel
500g hvedemel
ca 300g æble stykker
1 æg til pensling.
Dag1:
Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt og rør kerner, speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt af gangen. Rør godt i dejen til den har en konsistens som en tyk havregrød. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
Dag2:
Tag dejen ud af køleskabet. Put æbler stykker i og ælt dem godt rundt ind i dejen.
Form dejen til 2 brød. Dejen er lidt klistret og det skal den være. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i en time.
Tænd ovnen på 250 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys evt. med lidt kerner. Bag brødene i ca. 10 min. Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.
Bon appetit…