Karamel – Hjemmelavet karamel af kondenseret mælk

Opskrift på lækker hjemmelavet karamelcreme af kondenseret mælk.

Karamel - Hjemmelavet karamel af kondenseret mælk

Det er virkelig nemt at lave den lækreste bløde karamel af kondenseret mælk. Et glas karamel får hurtige ben at gå på her hjemme. Den lækre karamel kan bruges til hjemmelavet karameller, fyldte chokolader med karamel, karamel på kiks, til brød og kager, is, på æblebåde mm. og vigtigst af er det virkelig nemt, du skal faktisk næsten ikke gøre noget.

Opskrift på Dulce de Leche/karamel

1 dåse kondenseret mælk. Jeg købte den fra Nestle i Bilka.

Fyld en gryde med vand og sæt dåsen med kondenseret mælk ned i vandet så det dækker dåsen. Jeg kom den kondenseret mælk i et rent syltetøjsglas så kan jeg nemmere se når karamellen har den rigtige farve. Bring vandet i kog og lad det småkoge under låg i ca. 3 timer.
Tjek at dåsen er dækket med vand hele tiden.
Når tiden er gået tages dåsen op og skal herefter køle af i ca. 1 time inden den kan åbnes og så har du den lækreste karamel.

karmel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *