Alt du skal bruge til en hyggelig tapas aften
En lækker tapas menu består af flere små retter. Hos Rosen-lund.dk finder du tapas delikatesser og de fineste tapas fade fra Riviera Maison. Server din tapas på skønne tapas fade, rustik skærebræt, gamle tallerkner fra loppemarked, små skåle, flotte brødkurve, snack fad, tapas tallerken mm. Skab en hyggelig stemning og dæk bordet rustik med flotte vinglas, stofservietter, lysestager, vinkøler, dækkeserviet. Tapas en hyggelig måde at spise på og så giver det en god snak over spisebordet og glem ikke at nyde et rigtigt godt glas rødvin eller hvidvin til din tapas. Der er ingen regler for hvad der skal på tapasbordet. Server jeres livretter og lav dem som små hapser. Server en lækker salat eller kartoffelomelet til tapasen, hvis der ønskes der skal noget mere fylde på menuen og noget der mætter mere. Det er tit mænd der savner lidt fylde til tapasbordet 🙂 Der vil løbende komme flere tapas opskrifter her på bloggen så du kan lave det perfekte tapas bord til dine gæster.
Hvad skal på tapas bordet?
- Forskellige pøler i skiver som paprikapølse, peberspegepølse, salami
- Parmaskinke
- Tapenader
- Pesto
- Saltede nødder
- Forskellige oste som camembert, blå kornblomst ost, hvidløgsost
- Cherrytomater med skinke
- Humus
- Tzatziki
- Bruschettas
- Oliven
- Laksemousse på ristet rugbrød
- Baguette
- Grissini
- Små frikadeller
- Små kylling spyd med marinade
- Grillede peberfrugt
- Kødboller i tomat sauce
- Vindruer
- Tørret svinefilet
- God olivenolie og salt til at dyppe brød i.
- Store rejer i hvidløg og smør
- Svampe med pesto og ost
- Hvidløgs mayonnaise
- Foccaccia brød med oliven og rosmarin
Dæk op til tapas med flotte tapas fade, skærebrætter, delikatesser i smukke glas mm.
Snack og tapas tallerken Skærebræt i flere størrelser
Smukke flasker til den lækre olivenolie Franske delikatesser til tapas
Snack og tapas fad Aflang brødkurv til tapasbordet
Opskrift på lækker Tomatpesto
2 dl soltørrede tomater i olie
1 dl frisk revet parmesanost
3 spsk pinjekerner
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket frisk basilikum
salt og peber
Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere olivenolie til tomatpestoen har den rigtige konsistens. Kom den lækre tomatpesto på brød, pasta, i en salat mm.
Til den lækre tomatpesto kan du sagtens bage det lækre rosmarinbrød som smager helt fantastisk og er perfekt at servere på tapasbordet sammen med grøn pesto og tomatpesto
Foccacia Brød med tomat og rosmarin
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
500 g hvedemel
Tropping
Tomat, salt, olivenolie, rosmarin
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt mel og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i mindst 4 timer.
Tryk dejen ud i en oliesmurt bradepande, og lad den efterhæve i ca. 30 minutter. Prik dejen med fingrene, og kom olivenolie på sammen med salt, tomater og salt. Bag brødet i en 220° varm ovn i 25 minutter.