Unik & håndlavet

Træ

Træ er et meget brugt materiale i Riviera Maison´s møbler.De bruger for det meste genanvendt træ fra gamle døre og bjælker. ‘Levende’ materiale med sin egen særlige karakter og smukke egenskaber. Håndværkere kalder det ‘uberørt’, fordi træet er ubehandlet og i næsten original tilstand. Nu er der huller, hvor hængslerne engang var. Opdelinger i de antikke døre bliver opsplitninger i bordpladen, en dør, der altid stod i regnen, har en anden farve end døren, der for det meste stod tør og / eller i solen. Ren natur, gammel og veludslidt; det er det, vi foretrækker at arbejde med.

 

Hver møbel er unik

Ligesom alt ‘levende’ materiale er hvert stykke træ, og dermed hvert møbel, unikt. Massivt træ og finer i vores møbelserie har også deres egen karakter. Enhver træsort har nuancer, korn og farve, der skiller sig ud på forskellige måder. Det gør ethvert objekt unikt med sin egen naturlige charme. Variationer mellem modeller i butikken kan og tillades at forekomme. For eksempel kan det ske, at en skuffe fra et skab ikke passer i et andet skab af samme model. Dette skyldes, at hver skuffe er håndlavet til et bestemt skab: rent håndværk!

 

Old Elm

Genanvendt elm træ er en af de mest anvendte træsorter. Riviera Maison har navngivet det ‘Driftwood’. Hovedsagelig fordi udseendet og farveforskellene antyder, at det engang blev vasket op på bredden på stranden. Træet fra denne nordamerikanske elm er ældet af natur og daglig brug. Det er fremstillet af indgangsdøre. Vi genbruger disse hoveddøre som er ca. 80 til 120 år gamle De bliver fremstillet til bordplader, skabsdøre og skuffefronter. Brug af dette gamle træ til møbler resulterer i et naturligt, forvitret look.

De forud anvendte døre børstes rene, skylles af og saves til de nøjagtige dimensioner af møbelgenstanden. Aftryk af hængsler, låse og dørhåndtag er stadig tydeligt synlige, hvilket gør hver bordplade til et unikt stykke. Ren natur og rigtig gammel. Det er derfor ikke muligt at vælge møbler efter farve. Med borde med mosaikpåfyldning er mangfoldigheden i det gamle træ endnu tydeligere og smukkere.

driftwood Chateau Chassigny Dining T Ext

Acacia Træ

Acacia er et bæredygtig frugttræ med et fint trækorn. Akacia-træet, også kendt som mimosa-træet, vokser hurtigt. Når træets frugt er moden og hugges det ned, og der plantes et nyt træ. Acacia-træ ligner mangotræ: det er relativt hårdt og tåler et bank eller to. Da Acacia er et temmelig ‘vådt’ træ, kan der opstå små revner under akklimatisering. Dette har ingen indflydelse på møbelstykkernes kvalitet, og matcher desuden denne type træ og dets robuste udseende.

New Orleans-samlingen består udelukkende af akacietræ bestående af håndmalte hvide komponenter, der ofte har paneler med bevægelige skodder. Hele kollektionen er håndlavet. Alle paneler og døre måles for hånd og males derefter kridthvid. Selv malingen blandes for hånd, hvilket resulterer i små forskelle i farve mellem brikkerne.

 

Mango træ

Mango træ er et populært valg af træ til Rivièra Maison. Dette hårde træ kommer fra et frugttræ, der vokser hurtigt og stammer fra Indien. Når træets frugt er moden og høstes hugges det ned, og træet forarbejdes. Rivièra Maison bruger kun plantagetræ. Møbelstykker fremstillet af mangotræ har normalt de samme egenskaber som dem i samlingen lavet af akacietræ. Mango er et temmelig ‘vådt’ træ, så der kan forekomme små revner under akklimatisering. Dette påvirker dog ikke møbelstykkernes kvalitet. Blandt andre inkluderer mango-træområdet: Pacifica, Beacon Hill og Long Key møbler. Møblerne fremstilles i hånden på små fabrikker i Indien.

mango træ

Rustik rattan

Rattan er et 100% naturligt materiale. Den vokser langs de kolossale træstammer i junglerne i Kalimantan-Indonesien. Det er et af de materialer, som Rivièra Maison formår at skabe den genkendelige atmosfære med. Rattingprodukterne er succesrige på grund af deres tidløse udseende og de utallige måder, hvorpå de kan bruges.

Farvning af ratting med naturlige materialer gør det vanskeligt at vælge møbler efter farve. Rattingflettet er aldrig det samme, dette gøres af befolkningen i byen, hvor hver landsby har sine egne særpræg. Alt er 100% håndlavet, der er ingen maskine i syne. Skønheden i produktionsprocessen er svært at forestille sig. Næsten for perfekt til at være ufuldkommen.

Der er meget praktisk håndværk involveret i produktionen af møblerne. I høstsæsonen høstes garn op til 5 eller 6 meter lange. Rattan ligger i mudderbade i et par uger for at skaber den smukke grå farvetone. Derefter vælges de efter farve og tykkelse, så de kan bruges til at flette stole og tilbehør. Rattan bearbejdes videre i små landsbyer. Det er et imponerende syn at se deres landsby fuld af Rivièra Maison-rattingkollektionen i den nye sæson.

Håndblæst glas

Størstedelen af glasset i sortiment er mundblæst, en ekstremt fascinerende proces. De grundlæggende ingredienser i glas er sand, soda og ødelagte glasskår. Det hele blandes godt, og denne blanding går derefter i en stor ovn på 1300 ° C, hvor den bliver flydende.

Glasblæseren tager en klump smeltet glas fra et blæserør. Han sænker det flydende glas i en form og blæser formen mod formens indre væg. Slutresultatet af denne proces på fabrikken er virkelig et håndværk; Dette unikke håndværk fortjener et smukt sted i dit hjem.

 

Unik og håndlavet keramik

I Indonesien er det mest Java, for at være præcist, hvor produktionen af lertøjsartikler tilbehør udføres. Lanterner af keramik/ler, blomsterpotter, pengekasser, askebægere og andet tilbehør er udformet af lokale folk på deres workshops ved hjælp af traditionelle metoder. Hver keramikevarer i Rivièra Maison-kollektionen viser sine egne unikke detaljer: charmen fra Fjernøsten.

3 Comments

  1. Dine borde er meget smukke. Vi søger et langt (ca 2 m) og smalt (ca 70 til 75 cm). Er det noget, du har?

  2. HEJ JEG KUNNE OGSÅ VÆT ITRASER I SMAL LANGBOR GERNE MED PLADER TIL ELLER MINDER RUND BORD PÅ 120 DER KAN BLIVE MEGET LAGT ,, Magler lidt spiseBORDE til de minder hjem og sommer huse der kan blive lage eller er smalle moske det noget du ku forslå få lavet ,, elsker stile …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *