Rabarberkompot – opskrift på lækker og nem kompot

Virkelig lækker opskrift på nem og hurtig rabarberkompot.

Rabarberkompot - opskrift på lækker og nem kompot   

Rabarber er noget af det første der kommer op i køkkenhaven og derfor er det bare så fantastisk når det er første gang i laanngg tid man endelig selv kan hente afgrøder i køkkenhaven. Rabarberkompot plejer vi at lave hver år da det næsten kan bruges til alt. Vi bruger  det til morgenmad med skyer til og med dejlig sød rabarberkompot på toppen men det kan også bruges som tilbehør til is, kager, pandekager, ost mm.

Opskrift:
1 kg. rabarber
ca. 200 g.  økologisk rørsukker
1 flækket vaniljestang.

Sådan gør du:
Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Ca. 2 cm. Kom rabarberstykker, sukker og flækket vaniljestang ned i en gryde. Jeg plejer at tage vaniljekornene ud af vaniljestangen sammen med lidt rørsukker og ned i gryden med det og stangen.

Kog rabarberkompotten under omrøring, der må gerne være lidt rabarberstykker tilbage men jo mere du koger jo mere udkogte bliver det. Fjern vaniljestangen i gryden.
Kom rabarber kompotten på skoldede glas og kom det i køleskabet.

Server den lækre rabarberkompot i et flot glas med skyer i og pynt evt. med frisk mynte blad.

Prøv også opskriften på rabarbergrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *