Rabarbergrød som mormors

rabarbergrød

kurv med rabarber

Der er bare noget magtisk, ja helt fantastisk ved at komme ud i haven og hive sine egne rabarber op af jorden og lave en dejlig portion rabarbergrød som mormor lavede den. Det er nok fordi rabarber er noget af det første der kommer frem, hvert fald i vores have som kan bruges til noget i køkkenet. Det varer lidt endnu før vi kan begynde at høste fra køkkenhaven eller hente æbler fra frugtplantagen. Det er det man har længes efter hele vinteren at hente grøntsager og frugt fra haven. Og så er der ikke noget skønnere end at have sin datter med ud på en regnfuld dag og hente rabarber. Alle de vandpytter vi kommer forbi skal jo prøves af. 

rabarber tid

Opskrift på rabarbergrød

500 g rabarber

4 dl vand

1 dl økologisk rørsukker

3 spsk kartoffelmel.

1 vanilje stang

Rengør dine rabarber og skær dem i skiver på ca 2 cm. Put rabarberne i en gryde og tilsæt vand og rørsukker. Flæk en vaniljestang og mas vaniljen ud på lidt rørsukker og kom det i gryden. (Kog hele vaniljestangen med) Lad det koge i ca. 10 min. Rør kartoffelmel ud i en lille kop vand og tilsæt det i grøden, kog rabarbergrøden op inden den sættes til køl.

Nyd rabarbergrøden med mælk som dessert.

rabarbergrød som mormors

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *