Julekalender d. 21 december 2015
Her får du opskriften på sprøde knækbrød. Server dem til morgenmaden med julemarmelade på eller brug dem til pynt i køkkenet.
De sprøde knækbrød er super lækre med en god marmelade eller bare med smør på. Når de er lavet så opbevar dem i en sød glaskrukke pyntet med lidt bånd så de rigtig kan pynte i køkkenet. De er også så søde og hænge op i køkkenvinduet eller på ligge til pynt på et fad i en glasklokke. Du bestemmer jo helt selv formen på de sprøde knækbrød.
Det skal du bruge:
180 g gramhamsmel
60 g hvedemel
30 g havergryn
1/2 tsk salt
2 tsk rørsukker
1/2 tsk bagepulver
100 g koldt smør
1 dl A38
1 dl koldt vand
Mælk til pensling. Du kan drysse nogen af dem med sesamfrø eller sorte birkes.
Sådan gør du:
Bland alle de tørre dele i en foodprocessor eller en stor skål. Skær det kolde smør i mindre stykker. Smuldre det i eller kør det i processoren, til det ligner brødkrummer. Saml dejen hurtig med vand og A38. Lad dejen hvile 1/2 times tid. Rul dejen tynd ud på et bord drysset med mel. Prik evt. dejen med en gaffel. Skær knækbrødene ud i aflange firkanter. Du kan også trykke dem ud i cirklermed en lille skål og lav et hul i dem med et lille glas. Pensel med mælk og drys med sesamfrø. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne. Læg dem på en rist til afkøling og opbevar dem i en tætlukket glakrukke eller kagedåse.