Opskrift på sprøde knækbrød

opskrift på knækbrød

Julekalender d. 21 december 2015

Her får du opskriften på sprøde knækbrød. Server dem til morgenmaden med julemarmelade på eller brug dem til pynt i køkkenet.

De sprøde knækbrød er super lækre med en god marmelade eller bare med smør på. Når de er lavet så opbevar dem i en sød glaskrukke pyntet med lidt bånd så de rigtig kan pynte i køkkenet. De er også så søde og hænge op i køkkenvinduet eller på ligge til pynt på et fad i en glasklokke. Du bestemmer jo helt selv formen på de sprøde knækbrød.

opskrift på sprøde knækbrød

Det skal du bruge:

180 g gramhamsmel

60 g hvedemel

30 g havergryn

1/2 tsk salt

2 tsk rørsukker

1/2 tsk bagepulver

100 g koldt smør

1 dl A38

1 dl koldt vand

Mælk til pensling. Du kan drysse nogen af dem med sesamfrø eller sorte birkes.

Sådan gør du:

Bland alle de tørre dele i en foodprocessor eller en stor skål.  Skær det kolde smør i mindre stykker. Smuldre det i eller kør det i processoren, til det ligner brødkrummer. Saml dejen hurtig med vand og A38. Lad dejen hvile 1/2 times tid. Rul dejen tynd ud på et bord drysset med mel. Prik evt. dejen med en gaffel. Skær knækbrødene ud i aflange firkanter. Du kan også trykke dem ud i cirklermed en lille skål og lav et hul i dem med et lille glas. Pensel med mælk og drys med sesamfrø. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne. Læg dem på en rist til afkøling og opbevar dem i en tætlukket glakrukke eller kagedåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *