Julekalender d. 20 december 2017
Opskrift – Lav den bedste julesauce til juleaften
Altså her i familien er julesaucen næsten noget af det vigtigste på julebordet. Vi er en sovsefamilie og jeg kan desværre ikke prale med det er mig der laver julesaucen. Det er min mand og det har han altid gjort. Han elsker faktisk at lave mad, så når der kommer gæster er det tit ham der står i køkkenet. Han er ikke meget for det men i dag får i opskriften på hans julesauce. Det kan være i bruger noget af det samme eller i har jeres helt egen tradition for hvordan julesaucen skal smage og være, så er det jo den man bruger, men nogle gange kan det være sjovt at se hvordan andre gør og måske man vil prøve at komme en anden ingrediens i end man plejer.
– Skær løg, hvidløg og kom rosmarin, gulerødder, salvie, 1 spsk.tomatpure og svits det i smør på panden til det er let brun og blød
– Kom en halv flaske rødvin og lidt portvin på panden og lad det koge let ind
– Hæld stegeskyen fra kødet på panden (husk fedt giver smag)
– Tilsæt en halv liter fond – fx fra høns eller kalv (bouillon hvis du ikke har fond)
– Lad julesovsen koge i cirka en time og sigt dernæst grøntsager og krydderurter fra.
– Smag til med 1 tsk. honning og Gastrik
-Giv julesaucen en god gang piskefløde, kog op og smag igen. Tilsæt salt og peber efter behov
– Server julesaucen i en smuk sauceskål på julebordet
Velbekomme 🙂