Ølkage – den bedste opskrift

ølkage

Julekalender d. 3 December 2015

I dag skal i få opskriften på en gammeldags ølkage. Den vækker sikkert mange barndoms minder frem hos jer fleste som kan huske jeres farmor eller mormor altid serverede den i juletiden med koldt smør på. Det er en dejlig blød krydret kage og jeg kan huske vi nogle gange skar den i skiver og kom dem i brødristeren og så kom der appelsin marmelade på eller et ordentlig lag tandsmør på 🙂 Det kan varmt anbefales.

Ølkage - den bedste opskrift

500 g hvedemel
400 g brun farin
2 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stod t nellike
½ tsk stedt allehånde
3 ½ dl mørk eller eller hvidtøl

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør deæfter øl i.
Rør til dejen er helt jævn og hæld den så i en sandkageform
beklædt med bagepapir eller grundigt smurt med smor.
Bag ølkagen i ovnen ved 175ª C i 45-60 min.
Når ølkagen er færdig, tages den ud af formen og afkøles let på en
bagerist. inden den skæres i skiver, som smøres og spises
med iskoldt smør.
ølkagen kan sagtens holde sig i nogle dage i en lufttæt dåse eller lign. ved stuetemperatur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *