Nytårskage med chokolademousse

nytårskage

Opskrift på lækker nytårskage med chokolademousse og masser af frisk frugt på toppen.

Nytårskage med chokolademousse

Hvis du er til lækker svampet og snasket chokoladekage så er nytårskagen her lige noget for dig. Alt den friske frugt på toppen gør den mere let selvom det er en kage man ikke tager 3 stykker af, da den er med fyldig og tunge chokoladebunde. En virkelig lækker chokoladekage.

Kagen kan selvfølgelig også serveres på andre tider af året, det behøver ikke kun at være til nytår.

chokoladekage nytårskage

Kagedej:

200 g hvedemel
1 ½ tsk.
1 tsk. Natron
1 tsk. salt
1 tsk. Vaniljesukker
150 g smeltet smør
300 g brun farin
3 æg str. M/L
125 g kakaopulver
2 ½ dl vand
1 dl mælk
1 tsk. Vaniljearoma

Chokolademousse:
200 g mørk chokolade
300 g blødt smør
170 g flormelis (sigtet)
1 tsk. Vaniljearoma
1 knsp. salt (fint)
Frisk bær efter eget ønske.

Kagedej
Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker i en skål. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål. Rør æggene i smør og sukker massen ét ad gangen. Tilsæt derefter melblandingen skiftevis med mælken og rør til dejen er jævn. Bland vand og kakaopulver i en gryde og varm det op under omrøring indtil blandingen er glat, og hæld den i dejen lidt ad gangen under omrøring.
Hæld dejen i en smurt rund form og bag i 40-50 minutter til den er gennembagt og en tandstik kommer ren ud. Afkøl kagen på en bagerist inden du skære den ud som kagebunde.

Chokolademousse
Chokoladen hakkes groft, smeltes over vandbad og køles helt af. Pisk smør, flormelis, salt og vaniljearoma sammen til blandingen er cremet og hvid. Pisk videre ved lav hastighed mens den helt afkølede chokolade tilsættes i en stråle. Piskes indtil moussen har en skinnende og glat konsistens.  Læg et tyndt lag chokolademousse imellem hvert lag. Fordel resten af cremen ud over hele kagen og pynt med frugt. Jeg har pyntet chokoladekagen med jordbær, blåbær, blomsterhoveder (morgenfruer), ananaskirsebær.

chokoladekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *