Lækkert og svampet gulerodsbrød

Lækkert og svampet gulerodsbrød

Her får du opskriften på lækkert og svampet gulerodsbrød

Lækkert og svampet gulerodsbrød

Der er ikke noget bedre end lækket og svampet brød med et godt lag smør på. Brødet her er så lækkert og er perfekt til at server til morgenmad eller lav det til lækkert og svampet gulerodsboller til eftermiddagskaffen med marmelade og smør på. Lav brødet dagen før du skal bruge. Det er endelig rigtig nemt at lave for tiden går jo kun med at hæve. Det tager 10 min og røre det sammen og så stilles det i køleskabet til dagen efter. Og så har du et lækkert hjemmebagt med sprød skorpe.

3 dl vand
2 dl yoghurt naturel
15 g gær
1 spsk honning
1 spsk salt
75 g solsikkekerner
200 g groft speltmel
500 g hvedemel
2-3 store gulerødder
1 æg eller brug mælk til pensling

Dag1:
Kom lunken vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, yoghurt naturel og salt og rør kerner, speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt af gangen. Rør godt i dejen til den har en konsistens som en tyk havregrød. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Dag2:
Tag dejen ud af køleskabet og tilsæt reven gulerødder ælt dem godt igennem

Form dejen til 2 brød. Jeg plejer at bruge silikone brødforme som jeg synes støtter brødene når de hæver og bages. Dejen er lidt klistret og det skal den være. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i en time.

Tænd ovnen på 250 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys evt. med lidt solsikkekerner. Bag brødene i ca. 10 min. Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.

lækkert og svampet brød

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *