Lav din egen hyldeblomstchampagne – Opskrift

Sprudlende lækker hyldeblomstchampagne og så er det faktisk ikke så svært at lave selv. Her får du opskriften så du kan server den lækre sommerdrik til dine gæster

Lav din egen hyldeblomstchampagne - Opskrift

Den lækre hyldeblomstchampagne er en let alkoholiseret champagne som let bobler på tungen. Den er virkelig lækker og er perfekt til at server til sommer desserter eller bare som en dejlig sommerdrik. Jeg har prøvet opskriften et par gange og den bliver helt sikker lavet frem over og det smager himmelsk 🙂

Det skal du bruge:

4 Liter vand
700g. øko rørsukker
3 øko. citroner
2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
evt. en knivspids tørgær.
ca. 20 hylde blomst skærme.

– Kom 2 liter vand og sukker op i en gryde. Sukkeret skal være helt opløst og kom derefter resten af vandet i gryde.
Brug en stor gryde hvor det hele kan være i. Jeg bruger selv en stor skål.

– Skær citroner ud i tynde skiver og kom dem ned i gryden med vandet. Tilsæt eddike og blomsterskærme.
(Husk du må endelig ikke vaske hyldeblomstskærme, så mister du noget af smagen. Jeg “slår” dem let på kanten af håndvasken så diverse dyr falder af)
Rør det rundt i gryden så det hele er dækket af vandet.

– Dæk gryden med et viskestykke og lad det stå køligt. (mit står i garagen)Kig til det i et par dage og rør evt. lidt rundt i det og hvis det ikke er begyndt at skumme
(som viser gæringen er kommet naturlig i gang) så kom en knivspids tørgær i og rør rundt.

– Dæk champagnen til igen med viskestykket og lad det stå i ca.4 dage.

-Si væsken gennem et bomuldsviskestykke og kom champagnen på steriliserede flasker. Hvis du kan skaffe rigtige champagneflasker er det at anbefale.
Jeg har her brugt kraftige glasflasker med patientlåg. Der opbygges tryk i flaskerne derfor er det vigtigt at lukke lidt luft ud et par gange om dagen måske mere.
Jeg har mine stående i en plastpose for at sikre hvis en flaske går til pga. for meget tryk.

– Lad flaskerne stå mindst 1 uge før servering. De kan holde ca. et par måneder og lad dem stå køligt.

(Jeg har prøvet hvor jeg synes champagnen blev for syrlig og kom lidt mere sukker ned i flasken og lad det står nogle dage, i stedet for at smide det ud, det blev så lækkert)

Nyd en lækker sommerdrik i et flot champagneglas med et par jordbæristerninger i.

hyldeblomster  hyldeblomst champagne i champagneglas fra Riviera Maison

Rigtig god sommer 🙂

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *