Gastrik til julesaucen – Julekalender d. 10 december

lav din egen gastrik

Gastrik fuldender din julesauce.

gastrik

Hvis du først har prøvet denne gastrik opskrift, så slipper du den ikke. Så vil den have sin faste plads i køkkenet. Brug den som smagsforstærker i julesaucen, prøv den også i rødkålen eller i andre sammenkogte retter og supper. Gastrik er en blanding af eddike og karamel som vil give din julesauce sødme, bitterhed og syrlighed. Kom et par spiseskeer af gastrikken i din sauce når du smager den til.

Det er meget simpel det eneste du skal bruge er:

  • 100 g sukker
  • 2 dl æbleeddike eller en anden frugteddike
  • Smelt sukkeret langsomt til karamel på en pande
  • Hæld eddiken på og kog igennem i ca halv til hel time til karamellen er opløst og konsistensen er som sirup. Opbevar gastrikken i et marmeladeglas.

Den kan holde meget længe på køkkenbordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *