Jordbærtærte opskrift, den bedste tærte

klassisk jordbærtærte

Vi skulle til familiefest i sommerhuset i dag og nu hvor køkkenhaven er fyldt med egne jordbær som er med masser af sødme og smag så var det endeligt nemt nok at bestemme sig for hvilken tærte vi skulle have med. Der er ikke noget bedre og mere sommerlig end den bedste klassiske jordbærtærte med et tyk lag chokolade på en svampet og blød mazarinbund. Når det hele er hjemmelavet så er det kun endnu bedre og jordbær fra egen have så bliver det bare ikke bedre. Hvis du ikke selv har jordbær kan det varmt anbefales at køre til en lokal bondemand hvor der er selvpluk af jordbær. Det er både hyggeligt at plukke jordbær med familien men der er også noget fantastisk over at bage jordbærtærte når man selv har plukket jordbærerne.

Jordbærtærten blev nydt i godt selskab med familie på en solrig dag i sommerhuset med et glas kold saftevand til. Se masser af lækre bageredskaber som den store dejskraber og piskeris som også er brugt til jordbærtærten.

danske jordbær

jordbær

jordbærtærte

Jordbærtærte opskrift

Mazarinbund:

175 g sukker

200 g marcipan

180 g smør

4 æg

50 g hvedemel

75 g mørk chokolade (skal bruges når mazarinbunden er færdigbagt)

Rør sukker, marcipan og smør sammen, tilsæt et æg af gangen og rør dejen godt sammen. Hæld dejen i en springform. (Jeg har smurt kageformen med sprayolie) Bag mazarinbunden i ca. 25 min i en forvarm ovn på 175 grader.

Når bunden er færdig lægges den forsigtigt på et kagefad. Hak den mørke chokolade lidt groft og læg chokoladen på den varme mazarinbund hvor chokoladen vil smelte. Jeg plejer at sætte den på køl i ca. 10 min så chokoladen bliver hård til vaniljecremen skal på.

Vaniljecreme:

1 vaniljestang.

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

2 dl mælk

1 spsk. majsstivelse

Flæk vaniljestangen i de 2 spsk. sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse sammen i en skål. Varm mælken op i en gryde og tilsæt æggeblandingen fra skålen i gryden. Varm den forsigtigt op til den får den rigtige konsistens. Den må gerne være lidt tyk så falder jordbærrene ikke så nemt af mazarinbunden. Når vaniljecremen er færdig hældes den i en skål og sættes i køleskabet til den er kold.

Hæld vaniljecremen på mazarinbunden og pynt med danske jordbær og pynt med mynteblade. Kan serveres med flødeskum til.

tærte

Velbekomme… Go sommer 🙂

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *