Denne opskrift på hasselback æbler er helt fantastisk og den skal nok blive populær hos dem du servere den til. Den kan sagtens serveres som dessert med vaniljeis til eller til eftermiddagskaffen med cremefraiche med vaniljesukker i. Begge dele smager himmelsk. Et halvt æble er nok til en person men lav hellere lidt ekstra for der er helt sikkert nogen der sagtens kan spise mere 🙂
Du skal bruge:
2 store æbler
lidt olie
4 spsk rørsukker
2 1/2 spsk smeltet smør
1 tsk kanel
2 spsk. havregryn
1 tsk mel
lidt salt
– Tænd ovnen på 200 grader
– skræl æblerne og del dem på midten og fjern kernehus.
Skær fine, dybe snit i æblerne men kniven skal ikke gå igennem.
– læg æblerne i et smurt ildfast fad
– Bland 1 spsk. sukker, 1/2 tsk kanel, 1 spsk smeltet smør og kom det på æblerne.
– kom stanniol over fadet og bag æblerne i ca. 20 minutter.
– Fjern stanniolen fra fadet og bag æblerne yderligere 10 min. og lad dem derefter køle af.
– Bland ingredienserne (som står ovenover “Det skal du bruge”) i en skål og fordel det på æblerne. Bag æblerne
ved 200 grader i ca. 10 minutter. Tænd evt. for grillfunktionen og lad æblerne grille i 2 min.
Server de lækre lune hasselback æbler sammen med lidt is eller cremefraiche.