Dæk et smukt sommerbord

pynt et sommerbord

Dæk et smukt sommerbord med blomster og romantisk service

Dæk et smukt sommerbord  sommerbord

Sommeren er kommet og det er tid til havefester og grill aftner på terrassen med familie og nære venner. Det kan også være du er så heldig at skulle holde konfirmation eller bryllup i haven. Jeg nyder forberedelsen når jeg skal dække bord til vores gæster, finde tallerkner, vinglas, plukke blomster i haven eller i vejkanten. Det er så hyggeligt og så bliver borddækningen personlig. Til mit lille havebord har jeg valgt at lave en blomsterdekoration med blomster fra haven og vejkanten så det bliver en lidt vild og naturlig blomsterdekoration.

blomsterdekoration  sådan laver du en blomsterdekoration

Sådan laver du en blomsterdekoration:

Til blomsterdekorationen har jeg valgt at lave den i en gammel murstenskasse, Jeg har kommet cellofan i for at beskytte mod vandet og derefter en våd oaise blok. Jeg har dækket med efeu i kanten omkring oaisesblokken så man ikke ser den så nemt og det cellofan der kan stikke lidt frem enkelte steder. Det er en god ide at få det dækket af inden du kommer blomster i. Jeg starter med at komme de højeste blomster i dekorationen for at danne rammen for hvor stor min dekoration skal være. Når de er kommet i,  gælder det endeligt kun om at fylde oaisen ud med blomster men sørg for at alle de blomster du sætter i fra nu af ikke er så højde som de første du satte i dekorationen, for så kan det blive en meget tung og endnu mere vild blomsterdekoration. Jeg har fundet lupiner, kommen, syrener og purløg i haven og i vejkanten.

Til borddækningen har jeg valgt at klippe et stykke hør stof som dug til bordet. Jeg har brugt råhvide tallerkner og fine hvid og rødvinsglas fra Riviera Maison. Udover blomsterdekorationen som pynter på bordet har jeg pyntet med fyrfadsstager i glas for at skabe enkelthed på sommerbord. Dugen er pyntet med blomster fra purløg, de er spredt ud over dugen og er endda også brugt i forretten. For at skabe noget mere elegance har jeg valgt en flot stor vinkøler fra Riviera Maison på bordet. Den er skam også praktisk så den kan holde hvidvinen, champagnen eller rosévin kølig på en varm sommeraften. Fyld vinkøleren med kold vand og masser af isterninger og lad den stå fremme så det er nemt for dine gæster selv at skænke et glas vin. Servietring og mundserviet er pyntet med en stilk purløg i blomst. De er så dekorative og så holder jeg mig til farverne i dekorationen.

Som en lille aperitif til mine gæster har jeg valgt at lave den i et sød drikkeglas fra Riviera Maison. Glasset er med dobbeltglas så du kan også sagtens servere en isdessert i glasset. Men her har jeg valgt at server et stykke skinke med oliven, lidt grøn basilikum pesto og sprødt groft brød og igen har jeg pyntet med blomster fra purløg. Glasset er nem at stå med i hånden mens man går rundt i haven og kigger.

glas fra Riviera Maison  forret

vinkøler  dæk op i haven

tanja ved rosen-lund.dk 

Ha en rigtig dejlig sommer i haven…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *