Sådan laver du et hyggeligt udekøkken

Sådan laver du et hyggeligt udekøkken

Jeg har i et stykke tid ønsket mig et lille udekøkken i vores have, det skulle være helt enkelt og hyggeligt og med masser af sommerstemning. Så jeg fik manden min til at bygge et lille havekøkken. Det er lavet på samme måde som vores havehus og tehus så det passer sammen i haven og ikke kommer til at se for rodet ud. Vi hr valgt at bygge et lille tag på og sider, mest for at beskytte grillen og interiør når det blæser og regner. Vi har valgt at helingen på taget skal vende ned af mod der hvor vi står, det kan måske være lidt upraktisk tænker du! når det regner vil det dryppe ned der hvor man går frem og tilbage med maden hen til bordet, men det var vi klar over da vi byggede det. Men det er gjort af 2 oversager og den 1. er at vi vil aldrig står og lave mad i regnvejr, det vil vi gøre ovre på vores anden terrasse tæt på huset og nr2. så synes jeg ikke det var pænt hvis det vendte den anden vej for så at man kan kigge lige op under taget. Det er en smagssag og hvordan man skal bruge udekøkkenet, så husk at have det med i dine overvejelser når du skal i gang med dit udekøkken. Ellers kan man jo vælge at sætte en tagrende på, bare husk at have det med i dit mål på højden af udekøkkenet når du bygger det.

udekøkken  Sådan laver du et hyggeligt udekøkken

køkken i det fri   lav mad udenfor

Som bordplade har jeg brugt gamle treller som er fundet på DBA. Så det kommer til at være lidt råt og naturligt. Jeg havde overvejet at sætte et lille gammel vindue i den ene side af bagvæggen som vil være så sødt, men bagved udekøkkenet har vi bare høje buske så tænkte det vil blive rodet at kigge ud på det, men tror faktisk jeg har fortrudt det lidt alligevel 🙂

For os var det vigtigt der er plads til vores lille grill. Så må der også gerne være lidt plads så jeg kan snitte en salat ved siden af grillen og så skal der være plads til glas, bestik og tallerkner så jeg ikke skal rende ind efter det. Derudover er der opbevaringsplads til krydderurter, køkkentekstiler, lanterne mm. Jeg har brugt boligindretning fra Bl. a. Ib Laursen og vinglas fra Riviera Maison

Den lille rede med æg er lige ved siden af udekøkkenet, det kan godt være fuglemor bliver lidt træt af jeg står der og laver mad, men hun ligger i reden selvom vi går rundt ved udekøkkenet. Det er nu hyggeligt at lave mad i det fri 🙂

ud i haven   rede med æg

Herunder kan i se hvordan udekøkkenet er bygget op.

lav selv udekøkken  byg selv udekøkken

Jeg håber mit lille udekøkken kunne give dig lidt inspiration til dit nye havekøkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *