Haveindretning, inspiration til indretning af have

haveindretning

Haveindretning er et bredt ord men for mig handler det egentlig om at skabe enkelhed i min have og så tager jeg nok tingene som de kommer hen af vejen. Jeg har ikke haft en haveplan på papir, den har være i mit hoved og den er blevet ændret nogen gange. Men vigtigst er det at finde ud af hvad man er til.

  • Hvilken haveindretning er du til? Det kommer lidt an på hvilken stil/type hus du bor i.
  • Skal der være plads til børn i haven
  • Plantevalg? Hvilken farver er du til? Hvilken sorter er du til? enkelhed eller et mormor staudebed.
  • Skal der være noget spiseligt i haven?
  • Havens rum, havens vægge mm. hvordan og hvor skal haven deles op?

Skab stemning i dit drivhus eller havehus med smukke zink krukker, en dørmåtte, zink vandkande og meget andet brugskunst til haven.
Fælles for drivhuset, udestuen eller orangeriet er lysten til at være midt i alt det grønne, duftene og synet og forlænge sæsonen for os nydelsessyge havemennesker med adskillige måneder.
Manden min byggede vores lille havehus af gamle vinduer hvor vi tilbringer hele sommeren i. Det er næsten som vores lille sommerhus hvor vi spiser, griller, tager bad under havebruseren, tager vores velfortjente eftermiddags lure. I kan se her på bloggen hvordan bygger man et havehus.

I vores lille have som ligger tæt på gårdbutikken er der både plads til os, gæster og selvfølgelig vores børn. Haven og børn er to ord der er så vigtigt for os. Der skal være plads til leg og opdagelse. Plads til at slå et telt op, plads til at ligge på et blødt vattæppe og læse bøger.  Vores havebruser er et hit på de varme sommerdage, her kan der bruges lang tid med at bade og fylde vandkanden op og vande diverse krukker og ja nogle af de fine madonna figurer skal da også vaskes. Et lille bålsted har vi selvfølgelig også, her bliver der lavet rigtigt mange pølsehorn, snobrød og skumfiduser om sommeren. Haven skal også smages på og her har vi bl.a. højbede og alm. bede med søde røde jordbær, brombær, hindbær, solbær og blåbær buske og masser af krydderurter

Vores have skal nydes, smages og ses.

havehus  haveindretning

haveindretning børn   haveindretning smaa haver    havebruser

Del haven op

Det giver en meget spændende rumoplevelse, når man deler sin have op i rum. En lille have vil syne større, og i en stor have, giver det mulighed for overraskelser, når man ikke kan se hele haven på én gang.
Det kunne være et område med bålplads, et til afslapning og fordybelse, køkkenhave, et lille beplantet område eller et område med blomster kun i en farve.
Opdelingen i haven kan gøres ved hjælp af beplantning, hegn, espalier, rosenbuer, pileflet, hække, havebænk af traller, havemøbler mm. Alt sammen kan skabe rum i din have. Et godt tip er at plante op i højden, så der ikke kun er planter ved jorden. Det kunne være planter som klematis, klatreroser, blåregn og andre klatreplanter som kravler og snor sig op af espalier, en romantisk rosenbue i haven, kastanjehegn, en gammel stige eller andre antikke loppefund som kan bruges.

del haven op  havebænk af traller

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *