Sådan indretter du en hyggelig terrasse

Sådan indretter du en hyggelig terrasse

Hvordan indretter jeg en hyggelig terrasse? Det spørgsmål har jeg tit fået i butikken og jeg vil prøve at give jer lidt terrasse inspiration i dette blogindlæg. Terrassen er vores frirum og danner rammen om sommerens udeliv. Den er det sted om sommeren, hvor vi tilbringer så mange timer som overhovedet muligt, og med planter til at skabe den rette stemning kan du omdanne den til dit eget lille sydeuropæiske sommerparadis. Den danske sommer er forholdsvis kort, så det gælder om at nyde den i fulde drag. Vi opholder os derfor meget på terrassen for at spise, slappe af, nyde en god bog mm. Derfor er det vigtigt at indrette terrassen som en forlængelse af huset.

Når du indretter din terrasse er det en rigtig god ide og pynte lidt i grupper. Lav flere grupper på terrassen med krukker, lanterner og andet brugskunst til terrassen og stil det samlet i stedet for lidt over hele terrassen. Det giver mere ro på terrassen når du pynter i grupper 2-3 steder på terrasse arealet.

Fyld krukkerne med spændende planter, der blomstrer overdådigt og spreder masser af sommerstemning omkring sig. Et par rå krukker fyldt med farverige blomster som fx Bougainvillea, Hibiscus eller Dipladenia eller Mandevilla som arten nu hedder, kan gøre underværker og kan næsten få solen til at skinne ved egen kraft. På terrassen nyder vi vores mad om sommeren og derfor er det oplagt at have dine krydderurter stående og derved lave et udekøkken hvor du nemt kan stå og lave din salat færdig eller skylle dine grøntsager. Plant krydderurter i en gammel palle ramme eller store zink baljer. Det vil også være rigtigt sødt og lave et lille grøntsager bed med gulerødder, jordbær eller kål i gamle æblekasser eller i en trillebør, kunne også være en sjov og anderledes måde at lave en mini køkkenhave på. Du kan også plante krydderurter i altankasser og hæng dem op på en stige så er krydderurterne op i højden og nem at plukke til sommersalaten. Hos Rosen-lund.dk finder masser af søde ting til terrassen så du nemt kan skabe hyggelig stemning på din terrasse.

 

brugskunst til terrassen   ting til terrassen

Sådan indretter du en hyggelig terrasse

  • Indret et hjørne på terrassen med en kurvestol eller en hængekøje med en lille skammel ved siden af til når der skal nydes en kop tafelgut te og en god bog
  • Pynt en stige med altan kasser og altankurv med sommerblomster, med et lille haveskilt.
  • Lav et hjørne med udekøkken, tag et konsolbord og sæt fx. traller eller gamle paller bagved bordet til ophæng af diverse køkkenredskaber og køkkentilbehør.
  • Plant i grupper – sæt 3 zink potter med blomster i sammen og en lanterne.
  • Sørg for at få noget højde på din terrasse. Der skal også være noget at kigge på i øjenhøjde. Det kunne være et stort oliventræ i en stor fransk zink balje eller hæng en altankurv op på væggen på terrassen og pynt den med havetilbehør og blomster.

have5  udendørs køkken  terrasse indretning

ideer til terrassen   planter til terrassen   store lanterner til terrassen

  Krukker til haven

Krukker og pynt til haven skaber stemning, indret haven i den romantiske stil med masser af skønne blomster i romantiske farver og velduftende krydderurter som er en fryd for synet, smagen og duften.
Plant krydderurter sammen med blomster i zink baljer, zink krukker på terrassen tæt ved grillen, ved havebordet eller ved udekøkkenet hvor krydderurterne alligevel skal bruges. De velduftende krydderurter klæder blomsterne rigtigt godt og giver et flot spil i dine havekrukker.
Plant i cement krukker, zink potter, ler potter, urtepotteskjulere, vægkrukker, hyggelige kurve eller gamle dåser og du opnår en personlig krukke have. Jeg elsker zink krukker til haven. Jeg er vild med den flotte patina zink krukkerne får når de står i haven eller på terrassen. Jeg synes det klæder næsten alle planter og træer når de bliver plantet i zinkkrukker og zinkbaljer. Et oliventræ i en zink spand, lavendler og roser i store runde zink baljer – jamen jeg kunne blive ved. Et lille tip er hvis du ligger inde med brugte krukker til haven som alligevel bare står i haveskuret og ikke bliver brugt, så giv dem nyt liv ved at male dem med kalkmaling så har du hurtig billige krukker til haven og kan genbruge dem du allerede har. Er du til den romantiske engelske havestil som claus dalby have så skal gå efter de rå cement krukker. De bliver brugt mange steder i hans have og er utrolig smukke.

claus dalby krukker  zink krukker til haven  krukker til haven og terrassen

Billeder er taget af Tanja fra Rosen-lund.dk og vores leverandører

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *