Fransk landstil, alt du skal vide om fransk landstil

hvordan indretter jeg i fransk landstil

 Hvad er Fransk landstil:

Fransk landstil er meget udbredt i Danmark, Norge og Sverige. Jeg er også selv stor tilhænger af stilen. Hele mit hjem er ikke kun i Fransk landstil, jeg elsker at mikse nyt og gammelt og det synes jeg sagtens man også kan med den franske landstil. Den franske landstil har flere nuancer og det skal selvfølgelig også passe til vores bolig og omgivelser. Den franske landstil handler meget om at lave stemning og det gøres med brugskunst og loppefund. Den originale franske landstil er rustikke brune langborde, tunge møbler som brune rokoko møbler med ud skåret mønstre, store lysekroner, kobber køkkentilbehør, rustikke kaminspejle mm. Den franske stil er heldigvis lysnet lidt op og gjort mere til nordisk fransk landstil med en mere afslappet stil med hygge og levende lys. En mere romantisk boligindretning som passer godt til det nordlige som giver en mere ro og afslappet indretning. Den franske landstil har mange variationer og stilarter som fx shabby chic, Vintage, romantisk indretning som alle ligger tæt op af den stil.

fransk jernstol   fransk lænestol   fransk spisebord

Hvordan indretter jeg mit hjem i fransk landstil:

Hvis du ønsker at få den franske landstil i dit hjem så skal du gå på jagt efter dekorative loppefund og brugskunst som du kan pynte med i glasklokker, på fade og bakker, på knager og hylder. Din indretning skal være i lyse farver hvor du kan sætte kulør på tilbehør som brugskunst, tekstiler mm. Men hold dig til lyse vægge, hvide møbler med patina og rustikke tekstiler. Pas på ikke at sætte for mange møbler ind i rummet så kan det hurtigt virke klemt, det er meningen det skal være lyst og åben. Så kan man altid en gang i mellem skifte en kommode, hylder eller et gammel karlkammer skab ud så der også sker lidt nyt i indretningen. I boligindretning er det mange gange detaljerne der gør hele forskellen. Små ting som man som regel ikke ser med det samme når man træder ind i et rum. Det kan være en sød tekst, klippet ud fra en avis eller et magasin som ligger i et fad med et par gamle læsebriller fra et loppemarked eller en speciel knap, et postkort med en hilsen fra fortiden eller gammelt sølvtøj. Det er de små detaljer som giver en personlig og unik indretning.

fransk landstil møbler   Jeanne d arc Living   skodder

Når du skal indrette i fransk landstil skal du tit tænke genbrug og loppefund. Slidte møbler, gamle byggematerialer som gamle vinduer, skodder eller friser passer rigtigt godt til den franske landstil og er super gode til at danne en baggrund for en opstilling på fx et bord, i vindueskarmen eller på en skænk mm. Brug et gammelt vindue som står på et lille bord med søde små billeder eller wallstickers citater sat fast på vinduesglasset. Tekstiler er utrolig vigtigt i boligindretningen, det giver blødhed og varme til indretningen. Brug gamle melsække og lav dem om til puder og puder i hør look med tekst på. Husk du skal ikke gemme væk i skabe og skuffer, det hele skal være fremme så det kan ses. Frem med duge, melsækker, vattæpper mm og læg det fremme i kurve og kasser. Sæt en stor flot kurv fyldt med vattæpper i forskellige mønstre og farver til at stå ved siden af sofaen eller under et konsolbord så de ligner de er nemme at finde frem til haven eller til sofaen.

fransk dekoration   fransk madonna   fransk kurv

Hvilken farver passer til den franske landstil:

I den helt gamle franske indretning har man faktisk brugt mange farver som gul, blå, rød, guld og grøn. I dag er de tonet meget ned til de lyse farver som lyseblå, lyserød, gammel rosa, creme, hvid, og hør look. Møbler i jern og træ med et slidt look.
Hvis du har gamle møbler i din boligindretning er det en god ide at bruge kalkmaling hvis de skal friskes lidt op, da kalkmaling giver det helt rigtige autentiske look og giver nyt giv til de gamle møbler uden at de bliver for ”fine”.

fransklandstil farver  franske tekstiler  gamle handsker

Skab stilen med fransk brugskunst i fransk landstil:

Franskmændene har alle deres dåser, kander, flasker, emalje gryder mm. Fremme på åbne hylder og reoler og på den måde bliver det en del af dekorationen i boligindretning. Det er den teknik vi bruger når vi skal indrette vores hjem i fransk landstil.

Tænk i opstillinger og pynt. Lav små stilleben med brugskunst som madonnafigure, sifonflasker, kort, små flasker, lysestager. Pynt bryllupskupler, osteklokker eller glasklokker med yndig brugskunst og lad det stå til pynt på spisebordet, kommoden, køkkenbordet, på badeværelset mm. De små opstillinger betyder meget for den franske landstil og giver hygge til dit rum.

fransk brugskunst  fransk lysestage  fransk pyntekrans

fransk fad   lysestage i fransk landstil   fransk klemme

Lev drømmen ud og indret dig i fransk landstil. Den franske landstil har mange variationer om det så er en lejlighed i Aarhus centrum, et bondehus eller en villa. Tilpas den franske landstil så den passer til dig og din familie.

Rigtig god fornøjelse

Kærlig hilsen Tanja

(Billeder er lånt fra vores leverandør Jeanne d´arc Living og Chic Antique)

4 Comments

 1. Hej.
  Jeg er interesseret i dit vindues folie i frosted look.
  Vil du kunne skære det ud, så det bliver til 3 vinduer, hvor målene hedder pr stk: længde 87 cm. og bredde 69 cm. I så fald, hvad vil prisen blive?
  På forhånd tak, Lykke.

  1. Hej Lykke

   Jeg kan sagtens lave det det dine mål – det er ikke noget problem. Det går lidt an på hvad du vil have indeni det frostet folie om der skal skæres et monogram ud eller andet. Men send gerne en mail: tanja@rosen-lund.dk så kan jeg lave et udkast og en pris.

   Kh. Tanja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *