Jul i fransk landstil

Jul i fransk landstil giver en helt fantastisk julestemning i dit hjem. Det er de smukke rustikke detaljer der tæller når vi snakker om jul i fransk landstil. Den klassiske jul med et twist af det rustikke jul og gammeldagsjul. Naturlig jul høre til og her er det gevirer, rensdyrskind, kogler, mos mm. Så det fremstår enkel, råt og rustikt. Lav selv dine juledekorationer af materialer fra naturen. Små juletræer fra skoven er også rigtig søde i en vase med vand så man kan se rødderne igennem glasset og stil dem til pynt på et fad eller hæng dem op i en lille glasflaske på en krog. Store grene med kogler på i en stor gulvvase og med lidt rustik julepynt på som gammeldags julekugler og julestjerner i papir. Naturmaterialer giver en blødhed og et rustikt look til din julebolig. Så rigeligt med naturpynt er et must i jul i fransk landstil.

jul i fransk landstil  julepynt i fransk landstil

Pynt med juleloppefund

Loppefund høre også til i den franske landstil, det kan være gamle spilleplader som bruges til at lave en dekoration på eller gamle skøjter der hænger på en knage med en fyrgren. Har du gammel julepynt fra din familie skal det endelig frem og pynte. Juleevangelie er også rigtigt dekorativt at pynte med. Skriv det selv i hånden på noget rustikt papir eller få det lavet som en wallstickers eller maleskabelon så du kan sætte det op på en gammel dør eller en malet træplade.

Et lille juletip: husk at flyt rundt på dine ting og anvend dem i nye sammenhænge. Fx dåser, terriner, og skåle – Fyld dem med kogler, julekugler, naturmaterialer eller julepynt. Det giver masser af hyggelig julestemning til din bolig.

juleloppefund i fransk landstil  jul i fransk landstil

Farver der passer til julen i fransk landstil er sølv, natur brun og hvid, gammel rød. Sølv julekugler, hvidt julepynt, sølvglimmer, gamle glaskugler med forskellige dekorationer og former. Julepynt i fattigmandssølv som lysestager og lanterner. Skift tekstilerne i din bolig ud med nogle med rødt i. Det vil i sig selv skabe julestemning i dit hjem med juletekstiler. Røde farveklatter er næsten nok sammen med naturens materialer. Det kan være juleviskestykker i køkkenet, julepuder, juletræstæppe, juleduge, julebånd til omkring lysestager og lanterner. Det giver hurtig julestemning i boligen.

De indkøbte julegaver pakkes rustikt ind i gammelt avispapir og sødt blondebånd, så det bliver søde personlige julepakker. Læg pakkerne til pynt i en flot gammel kurv så de kan pynte deri indtil de skal pakkes op den 24 december hvor de vil bringe lykke hos modtageren.
Få en helhed i din julebolig med forskellige minigrantræer i lerpotter med mos i bunden er et must. Stil dem i vindueskarmen på borde og kommoder i grupper. Lav din egen gran guirlander som pynter på en hylde, spejle eller et vitrineskab. Du kan vikle en lyskæde omkring granguirlanden. Lav enebær kranse til at hænge op på kroge eller på skabslåger.

julepynt  fransk jul

Læg kranse på et fad med madonna indeni og lav små kranse til hovedpynt til dine madonnaer. Lav rustikke fade til sofa eller spisebordet med kogler, rustikke bloklys, julekugler og grene fra skoven. Lav adventskransen af gran, kogler, lidt julepynt, sølvglimmer og grene på et kagefad eller en opsats.
Et lille juletip: Spray med limspray på toppen af koglernes spidser og drys dem med sølvglitter. Det er nemt og hurtigt at pynte op på denne måde og er super sødt på fade, i dåser, til juledekorationer, kalenderdekorationen og adventsdekorationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *