Info om Vintage kalkmaling, alt hvad du bør vide

info om kalkmaling

VInfo om Vintage kalkmaling

Med Kalkmaling får du det autentiske, kalkede udseende som originale gamle møbler har. Kalkmaling binder på stort set ALT. Uden forbehandling eller forberedelse af nogen art.  Alt du skal gøre er at dyppe og mal. Men husk, selvom malingen næsten er et mirakel i sig selv så brug din sunde fornuft når du skal male. Du kan læse meget mere om kalkmaling her.

Malingen indeholder 100% naturlige ingredienser. Den er vandbaseret og lugtfri.

  • Møbler der er malet eller lakeret kan du male direkte på uden at slibe møblet først.
  • Hvis dit møbel er af ubehandlet træ eller bejdset, vil jeg foreslå at du bruger en spærregrunder først for at være sikker på at der ikke trækkes urenheder op gennem kalkmalingen. Prøv evt. at male et lille stykke bag på dit møbel for at se hvor stor gennemslag der vil komme i kalkmalingen.
  • Hvis du vil male en bordplade fx dit spisebord så anbefaledes det at du til sidst kun giver et tynd lag med voksen. Du kan altid give bordpladen mere voks. Hvis du har givet et for tykt lag voks kan du risikere at der dannes ringe på bordet efter en kop. Det skyldes der dannes kondens under den varme kop som danner ringe på bordpladen, så læg et tynd lag voks på bordet.
  • Maleruller og pensler vasker du rent i vand
  • Voksen bruger du til at holde på malingen og gør den smuds og vandafvisende. De farvede voks ligger sig i hver lille fordybning og giver dit møbel et unikt præg som ingen anden maling kan.
  • En farvet voks efterlade spor på dit møbel så brug en klud eller en pensel i træets retning, gør du det i roterende bevægelser, kan resultat blive mere uroligt men det er en smagssag.
  • Et lille fif; I en bøtte voks er der til mange møbler i – hvis du fx vil bruge en sort eller brun voks til at give en effekt men ved at du ikke kommer til at bruge ret meget så kan du sammen med en veninde dele en bøtte voks ved at skære voksen over i to og opbevar den i en gammel kagedåse.
  • Du kan blande alle farverne fra Vintage kalk maling og opnå nye flotte farver.

Du kan købe alle farver og tilbehør til Vintage kalkmaling her så du hurtig kan komme i gang. Og du finder vores krakeleringsmaling her

lamper malet med kalkmaling

Et par billige messing lamper fundet på loppemarked er malet direkte med kalkmaling i creme og lysgrå voks.

fad malet med kalkmaling

Har du et gammelt fad som ikke er pænt mere så giv det en omgang kalk maling. Her kan du se forskellen på lysgrå og hvid voks.

marmeladeglas malet med kalkmaling

Et gammel syltetøjsglas malet med kalkmaling på låg og på glasset. Du kan skrive med kridt på kalkmaling.

kalkmaling på lys

Du kan også male på lys med kalkmaling. Hvis du lige står og mangler lys i bestemte farver til jule, konfirmand eller bryllups bordet.

mal en bakke med kalkmaling

Her har jeg malet en gammel brun bakke, fundet på loppemarked til ingen penge. Jeg har brugt Light petrol farve og brugt lysegrå og brun voks. Skabelonen er en engangsskabelon malet med soft creme

mal rammer med kalkmaling

Mal dine gamle messing rammer med kalkmaling.

Bog om kalkmaling

I den flotte bog Vintage paint – skønne forvandlinger får du masser af inspiration og gode fif til kalkmaling og voks. Pris kun 189.-

Rigtig god fornøjelse

Kærlig hilsen Tanja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *