Æblesmør smager helt fantastisk og er så lækkert på brød, is, pandekager, skyer mm. Det er en slags koncentreret æblegrød eller æblemarmelade bare rigtigt rigtigt lækkert. Men kanelen i æblesmørret bliver den lidt julet og vil være perfekt til æbleskiver og varm glögg. Du kan komme ingefær, stødt muskatnød, stjerneanis eller hvad du lige er til i æblesmørret.
Til ca. 1 glas skal du bruge:
10 æbler skrællet og delt
1.5 dl. æblecider
1 vaniljestang
1 stor kanelstang
0.5 tsk.stødt kanel
1 knsp.stødt nellike
1.5 dl.sukker
2 tsk.citronsaft
Kom det hele i en gryde og lad det simre i omkring 1 time, hvor du jævnligt rører i gryden, Sørg for at æblerne er helt udkogte. Der skal ikke være klumper i, du kan evt. blende det til sidst.
Der skal ikke være klumper i og er der det, kan du evt. blende det til sidst. Nu skal massen så stå i 2 – 2½ time og simre. Du skal sørge for at røre jævnligt i massen.. Til sidst vil “smørret” være blevet helt mørkt og meget tykt. Tag det af varmen og lad det stå og køle af og hæld det på glas.