Video – Mal med kalkmaling på dine vægge Vintage Paint

kalkmaling

Jeg har i gårdbutikken malet et stykke væg med den lækre kalkmaling Vintage Paint fra Jeanne d´Arc Living, det skulle altså prøves og nøj hvor er det nemt og super flot. Da jeg startede vidste jeg ikke helt hvilken voks jeg ville bruge eller om det skulle males på eller jeg skulle bruge en svamp så det blev til begge dele og det giver en super effekt. Det dejlige ved kalkmaling er jo at man næsten ikke kan gøre noget galt, så vokser du det bare over igen eller tørre det af hvis du ikke synes om det voks du har lagt på væggen. Jeg har brugt farven French grey som er en flot mørkegrå farve. Jeg har brugt lysegrå voks og et par steder har jeg lagt den brune voks på også.

Jeg har startet med at male væggen to gange med kalkmalingen. Når du er tilfreds med væggen og den har fået det maling du synes den skal have så skal der voks på.

Tip: Et lille tip er når du maler væggen med kalkmaling og du ønsker et mere udvasket look, kan du tilføre lidt vand på en svamp og gnide på væggen mens væggen er våd fra malingen. (så du fjerner lidt af malingen) Det giver en super flot effekt at væggen er mørkere og lysere forskellige steder.

Da væggen var tør har jeg smurt væggen ind i den lysegrå voks over det hele. Først med pensel og derefter brugte jeg en svamp de fleste steder for at give et mere jævn og gnideret look.

Jeg synes det er blevet rigtigt godt og vægfarven elsker jeg. Den passer så flot til hvide møbler. Derhjemme behøver du ikke at male en hel stue i kalkmaling. Mal en væg eller som jeg har gjort i gårdbutikken med at ramme et felt af med kalkmaling.

kalkmaling

Hos Rosen-lund finder du masser af inspiration til brug af kalkmaling her på bloggen og så finder du et stort udvalg af maling, voks, pensler, farvekort mm. på Rosen-lund.dk  

Rigtig god fornøjelse 🙂

10 Comments

 1. Hej
  Vi vil gerne male med kalkmaling på væg i stuen og i soveværelse men hvad hvis det er en væg man sidder op af ?
  Vil også gerne male badeværelses møbel på gæstebadeværelset altså det med vask er det en dårlig ide ?

  1. Hej Charlotte
   Tak for din besked.
   Du kan efterbehandle med voks på væggen for en sikkerhedsskyld. Jeg har malet mine ungers værelse med kalkmaling på væggen og har ikke brugt voks. Det smitter ikke af hvis det er det du tænker på.
   Vedr. møbel med vask tænker jeg sagtens du kan male og evt. give det lak eller voks bagefter.

   Mvh. Tanja 🙂

  1. Hej Katja 🙂
   Du kan også bruge det på vægge, det har jeg også gjort. Hvilken farve drejer det sig om? og hvilken størrelse ønsker du? 45ml, 700ml. eller 2,5 liter?

   Kh. Tanja

 2. Hej.
  Jeg står og skal male min ene væg med kalkmaling. Er det nødvendigt at efterbehandle med voks? Kan man tørre pletter af væggen uden malingen ryger af så? Jeg er til det look som når man kun har påført kalkmalingen.

  Mvh Helena

  1. Hej Helena

   Ja det kan du godt – jeg har gjort det på mine børns værelse 🙂 hvis det er i et køkken kan det være man skal overveje voks…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *