Opskrift på Ris a la mande kage

Julekalender d. 18 december 2016

Opskrift på Ris a la mande kage

Jeg er til den traditionelle ris a la mande juleaften men til vores julefrokost mellem jul og nytår vil jeg helt sikkert servere denne lækre ris a la mande kage til mine julegæster. Kagen er bygget op som en alm. ris a la mande, så den laver du som du plejer at lave den. Bunden er lavet med digestive kiks som gør bunden crispy og sprød og med lækker kirsebærgele hvor du kan bruge kirsebærrene eller fjerne dem. Det er en smagssag men den lækre kirsebærsauce fra Selleberg smager himmelsk og her fik kirsebærrene lov til at blive.

Opskrift på Ris a la mande kage

Kiksbund:

ca. 15 Digestive kiks
60 g smeltet smør
Knus kiksene i en pose med en kagerulle til de er helt smuldret.
Bland kiksene med smeltet smør og pres blandingen ned i en springform og stil den på køl.

Ris a la mande:

125 gram Grødris
1 dl. Vand
10 dl. Sødmælk
1 vanillestang
75 gram  smuttede mandler
2.5 dl. Piskefløde
75 gram Sukker 3 blade husblas
Kom husblassen i koldt vand i ca. 5 min, til det er blødgjort. Vrid vandet ud fra husblassen og kom
det i en gryde med lidt vand i bunden og lad det smelte ved svag varme.
Hæld husblassen i ris a la manden i en tynd stråle, mens du vender rundt med en dejskraber
Fordel ris a la manden ovenpå kiksebunden i springform.
Stil den på køl til kagen er stivnet.

Kirsebærsaucegele:

2  Sellebergs kirsebærsauce
1 blad husblas
evt. mandler til at pynte med
Kom saucen i en gryde, sammen med husblassen og varm op.
Fordel saucen på kagen og stil på køl. Du kan evt. bruge 2 kartoner kirsebærsauce – det er smag og behag.
Pynt med hakkede mandler.

ris a la mande kage

Server ris a la mande kagen på et smukt porcelæns kagefad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *