Julekalender d. 9 december 2016
Opskrift på lækkert svampet marcipankonfekt
Jeg har lavet noget ligene for et eller to år siden i julekalenderen men man fornyer sig og denne opskrift har fået et nyt twist som vi her i familien er helt vilde med.
Du skal bruge:
80 g tørrede abrikoser
60 g figner
60 g svesker
1½ tsk. kanel
1 spsk. honning
1 appelsin
150 g marcipan
150 g mørk kvalitets chokolade
Læg svesker i blød i portvin i en dag eller to. Hak abrikoser, figner og svesker groft. Kom dem i en gryde sammen med kanel, og honning. Pres saften af appelsinen ned i gryden. Lad det simre i ca. 5-7 minutter, til de tørrede frugter er møre – lad det afkøle.
Kom marcipan i gryden og rør det godt sammen. Læg eller rul massen til en pølse og læg den i køleskabet.
Smelt chokoladen og kom den ovenpå marcipanbrødet med en kniv eller en paletkniv. ( Du kan evt. tilsætte lidt fløde i chokoladen) Pynt med revet appelsinskal eller pistacienødder
Velbekomme!