Julekalender d. 23 december 2017
Lillejuleaften – Dagen før dagen
Når man når hertil så tænker man, hvor blev den december lige af??? Det går bare så stærkt. Lille juleaften plejer vi at lave to ting. Det går lidt an på vejret, stemningen hos ungerne mm. men enten hygger vi med risengrød til aftensmad og laver en stor portion så der også er til nissen eller så tager vi faktisk ind på julemarked om eftermiddagen i Aalborg og en lille tur i Salling sammen med resten af familien. Det plejer at være så hyggeligt.
Men det er dagen før dagen og det er i morgen det sker. Har du styr på det meste til juleaften? Igen i år har jeg en lille huskeliste du kan gå efter.
– Dæk julebordet og lav borddekorationen i dag.
– Anden eller gåsen krydderes med rosmarin, salt, peber og et
styk citronskal dagen før som gør kødet mere mørt og saftigt.
– lav risengrøden til Ris a la mande. Den kan faktisk laves to dage før.
– Mandelgaven pakkes ind
– Juletøjet findes frem til familien og stryges
– Lav rødkålen i dag, den bliver kun bedre af at stå en dag eller to
– Skræl kartofler og pil kartofler til brune kartofler og stil dem i en stor skål med vand i køleskabet.
– Find skåle og fade frem der skal bruges til julemiddagen.
Ha en dejlig og hyggelig lille juleaften 🙂