Julesmåkager til pynt

Julekalender d 13 december 2015

De små lækre småkager kan også bruges til andet end at komme i kagedåsen og nydes til en kop varm te. Julesmåkager til pynt er en hyggelig måde og pynte op i køkkenet på.

Julesmåkager til pynt

Da jeg var i gang med den store bagedag så fik jeg lavet et par ekstra kagekoner småkager som skal pynte i mit køkkenvindue på et sødt julebånd. Jeg har lavet en peberkageblanding som er den småkage dej jeg bedst kan lide. Inden kagekonerne bages i ovnen har jeg med en kniv lavet små huller så der kan komme julebånd igennem når de er bagt. Tilsidst er de pyntet med lidt glasur.

Opskrift på peberkager
125 g smør
125 g sukker
1 æg
20 g mørk sirup
280 g mel
2 tsk stødt peber
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron

Rør smør og sukker blødt sammen. Tilsæt æg og mørk sirup. Bland mel, krydderier, natron og kom det i smørcremen. Ælt dejen godt sammen og kom dejen i en tætsluttende beholder natten over, så krydderierne kan trække og give smag.

 julesmåkager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *