Sirupkage – d. 19 december

opskrift på sirupkage

Sirup kage vækker mange juleminder frem os mig. Det er en dejlig blød og svampet julekage som vi tit bagte i vores familie. Den er perfekt at server for julegæster.

sirupkage
Sirupskage med mandel creme.

Du skal bruge:
250 g brun farin
65 g smør
500g mel
1 æg
250 mørk sirup
1 ½tsk kanel
1 tsk natron
½ tsk nelliker
Reven skal af en økologisk appelsin
2 ½ da kærnemælk

Mandel creme:
100 g smør
150 g flormelis
Smag efter med mandel essens. Jeg brugte ca. 5 dråber.

Rør smør med brun farin i, tilsæt æg og sirup. I en anden skål blander du mel med krydderier som derefter kommer i skålen med farin blandingen.
Hæld dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i ca 40 min.

Når kagen er færdig og har kølet af på en rist skærere du kagen over og lægger den sammen med creme.

sirup julekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *