Pynt din have op til jul

julepynt din have

Velkommen til Rosen-lunds julekalender 2015

Så blev det d. 1 december og det er nu julemåneden endelig starter med alt det hyggelige der høre til. Det er blevet en tradition her på Rosen-lund at alle jer skal have lidt juleinspiration og lækre juleopskrifter hverdag frem til juleaften. Jeg synes selv det er en dejlig måde at tælle ned til juleaften på, med små juleideer, inspiration til at dække julebordet, opskrift på den dejligste konfekt, juledekorationer mm. Så jeg håber i vil nyde årets julekalender og tag det med jer som i synes i kan bruge. I finder julekalenderen her på bloggen og på Facebook hvor vi hver dag sætter dagens juletip eller opskrift fra julekalenderen ind.

Hjertelig velkommen til Rosen-lunds julekalender…

Julekalender d. 1 december 2015

Pynt din have op til jul

julepynt i din have   pynt haven

Det er sådan en hyggelig tid og selvom vi ikke bruger vores haver så meget på denne årstid, så nyder vi den jo meget med at kigge ud inde fra varmen. Og så er der bare ikke noget skønner end at pynte op ved hoveddøren hvor vi går ud og ind flere gange hver dag med lanterner, krukker med juletræer mm.

Det er blevet meget populært med åbne julehaver rundt om i landet som man kan besøge i den dejlige juletid og her kan du finde masser af inspiration til din egen have. Havejulepynt er blevet et nyt ord vi er begyndt at bruge og det kan jeg sagtens forstå. For hvor er det da bare hyggeligt.

Jeg vil give et par fif og ideer til Pynt din have op til jul.

  • Sørg for at pynte tæt på huset så du kan nyde synet inde fra vinduet.
  • Gør noget ekstra specielt ved indgangspartiet, det er her du selv går ud og ind og det er her du skal tage imod alle dine julegæster gennem hele december måned.
  • Lav dekorationer og opstillinger med naturens egne materialer som mos, bark, grene, gran, kogler og mix lidt af dit eget julepynt som kan holde til at være udenfor.
  • Brug masser af smukke lyskæder på grene, træer og til at ligge imellem dine dekorationer og opstillinger.

 

julepynt i din have

Sådan skaber du julestemning udenfor.

Lav et overflødighedshorn af mos på dit havebord og pynt med kogler og små lanterner. Jeg har brugt hønsenet til at forme hornet med og beklædt det med skovmos viklet omkring med ståltråd.

julepynt din egen have

Her har jeg fundet et par gamle vinter ski og sæt en pude med en kop “kold” kaffe på en bænk ved mit havehus. Det bruges ikke men det ser så hyggeligt ud at man næsten har lyst til at sætte sig og nyde en kop varm kaffe.

vinterhygge i haven  julehygge i haven

Lav små opstillinger med glasklokker, kurve med kogler, grene der ligger tilfældigt på havebordet mellem havekrukker og lanterner.

julepynt i haven   pynt op i haven til jul

Rigtig god arbejdslyst i haven 🙂

 

 

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *