Opskrifter fra Æblets dag

Æblebradepandekage
750g.æbler
350g.smør
300g.sukker
6 æg, delte
2tsk. vanillesukker
500 g.hvedemel
0.5tsk.bagepulver
1.5dl.mælk
Pynt: 2-3 spsk.perlesukker
 
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
Rør smør og sukker godt. Æggeblommer og vanillesukker røres i.
Pisk hviderne stive og vendes i dejen sammen med mel, bagepulver og mælk.
Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 30×40 cm. Stik æblebådene skråt ned i dejen (det skal være tæt). Drys med perlesukker.
Bag kagen på midterste rille i ca. 1 time ved 175 grader C. alm. ovn.
Æble-blommemarmelade
1 kg blommer
1 kg æbler
3 dl vand
2 kanelstænger
2 timiankviste
1 kg sukker

Skold, flå og udsten blommerne. Skær dem i mindre stykker. Skræl æblerne, fjern kernerne, og skær æblerne i både. Bland blommer, æbler, vand, kanelstænger og timian i en gryde, og lad det simre under låg i 5-10 minutter. Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 2 minutter. Tag gryden af kogepladen, og skum af. Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk dem tæt. Opbevares køligt.
 
Æble sirup
 4 dl friskpresset filtreret æblemost
1,5 dl lyst rørsukker
1 vanillestang
 
Kom æblemost og rørsukker i en gryde.
Kog ved jævn varme i 30-40 minutter til det tykner til en sirupsagtig konsistens. Skum gerne urenheder af under kogningen.
 
 
Æblebrød
3 dl vand
2 dl yoghurt naturel
15 g. gær
1 spsk honning
1 spsk salt
75 g. solsikkefrø
200 g groft speltmel
500g hvedemel
2-3 æbler
1 æg til pensling
solsikkefrø til drys.
Dag1.
Kom vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt, solsikkefrø, speltmel og hvedemel i dejen lidt af gangen. Dejen skal have en konsistens som tyk havergrød. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
 
Dag 2.
Tag dejen ud af køleskabet. Skær æbler i små stykker og ælt dem godt ind i dejen. Lad dejen hæve 1 time tildækket og bag dem 10 minutter på 250 grader, skru ned til 200 og bag dem i ca. 20 min.

Nem og lækker æblekage med smuldredej

Æbleblanding:
5-6 syrlige æbler
1 spsk kanel
6 spsk sukker

Smuldredej:
100 g smeltet smør/margarine
3 dl havregryn
1 dl sukker
1 dl mel

Tænd ovnen på ca. 200°C
Skræl æblerne, del dem i både og fjern kernehusene. Læg æblebådene i en tærteform og drys med sukker og kanel.
Smelt smør/margarine og bland havregryn, melis og mel sammen med det smeltede smør/margarine.  Fordel smuldredejen over æblerne så de danner et låg.
Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30. min.
Smager godt med kold flødeskum eller creme fraiche rørt med vanillesukker.

Lun æblekage med fløde eller cremf. 
 
100 gr. margarine smeltes
blades med
85 gr. sukker = 1 dl.
60 gr. mel = 1 dl.
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 æg

Dejen kommes i et smurt ildfast fad
æbler efter skøn ca. 4-10 stk. rives og lægges oven på
drysses med kanelsukker og hakkede mandler eller nødder.

bages ca. 40 min ved 200 gr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *