Opskrift på lækkert julebrød

julekalender

Julekalender d. 2  december 2016

Opskrift på lækkert julebrød

Opskrift på lækkert julebrød

Jeg har manglet en enkel opskrift på et julebrød som jeg synes kunne være dejligt at servere til eftermiddags teen eller til morgen mad en advents søndag. jeg har fundet en hel enkel opskrift og ændret lidt i opskriften og tilføjet lidt julekrydderier så den kommer til at være tilpas julet men samtidigt at smagen ikke bliver overdøvet med jul. Julebrødet her smager himmelsk og kan sagtens spises til morgenmad og til te om eftermiddagen. Kom smør eller en god marmelade på brødet.

500 g Hvedemel
150 g Fuldkornshvedemel
Ca. 2 dl vand
½ flaske hvidtøl
1 tsk kanel
1 knivspids stødt nellike
25 g gær
20 g smør eller margarine
1 tsk. salt

1. Varm hvidtøl og vand op til 37°C og opløs gæren heri.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen

3. Lad dejen hæve i 1 time.

4. Slå dejen sammen og form brødet.

5. Lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min.

Bagetid: Sættes i en 250°C forvarmet ovn (varmluft 230°C). Skru straks ned til 220°C (varmluft 200°C). Bages i ca. 25-30 min.

julebrød  Solbærmarmelade med mørk rom

Se udvalget af lækre marmelader Her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *