DIY dørpynt – juledekoration

julepynt til dør

Julekalender d. 7 december 2015

Byd dine julegæster velkommen med en smuk pyntet dør.

DIY dørpynt - juledekoration

DIY dørpynt – juledekoration. Så fik jeg bundet min juledekoration som skal pynte på min hoveddør eller så skal den sættes fast på ryglænet på en bænk jeg har stående tæt på hoveddøren. Jeg har ikke helt bestemt mig endnu, men den vil være fin begge steder. Hvis den skal hænge på døren så sætter jeg en tynd snørre fast i begge ender på dørdekorationen og sætter fast ovenover døren med en klipsemaskine så er jeg nemlig fri for at lave 2 huller i min hoveddør.

Du skal bruge:

Skovmos

Ståltråd

Gran, blød enebær

Kogler, glimmer, stjerneanis, kanel mm.

Limpistol

Bånd

Sådan gør du:

Start med at binde en kugle af dit skovmos og fyld mere og mere mos på. Sørg for at binde det stramt så det bliver en hård moskugle.

dørpynt

Bind mere og mere mos på kuglen og begynd  at lave formen på dit dørpynt. Det gør du ved at lægge mere mos på siden af din moskugle og bind hele tiden med ståltråden rundt om moset så den holder formen.

dørpynt

Når du har opnået din ønsket form på dit dørpynt skal du til at binde med gran og enebær. Eller hvad nu du har i haven, det kunne også være fyrgrene, eller kun mos, eller andre grene.

dørpynt til juledør

Jeg har valgt at binde fra midten og ud til de tynde spidser. Så jeg deler dørpyntet op på midten og binder først den ene side med gran og slutter af og starter fra midten igen og tager den anden side.

dørpynt

Når den er bundet færdig med gran, limer jeg med en limpistol, kogler, kanel, stjerneanis mm. på dørpyntet. Jeg vælger at sætte de “tunge” ting (som kogler og kanel) ved midten eller tæt på midten så bliver dørpyntet mest harmonisk at se på.

jule dørkrans

Rigtig god fornøjelse 🙂

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *