Årets første rabarberkompot

Der er ikke noget skønnere end at lave årets første rabarber kompot. Rabarber er noget af det første på året hvor man kan begynde at udnytte køkkenhaven. Det varer lidt endnu før der er tomater i drivhuset eller man kan plukke modne æbler til tærten, så det er noget helt speciel at lave årets første rabarber kompot.
Rabarber bladene er utrolige dekorative – jeg har dem tit stående i store vaser på spisebordet eller som nedenfor hvor jeg har brugt dem til borddækningen.
 Rabarberkompot:
 500 g rabarber
300-400 g sukker
1-2 vaniljestang
Server rabarberkompot på græsk yoghurt til brunch.

 

Omkring bestikket er brugt et rabarberblad med en sød bordbøn

Bordbøn:

Tak, gode Gud, som elsker alle folk på denne jord,
for dine gaver: liv og sundhed, hjem og mad på bord.
Forårs hilsener
Tanja

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *