Mal dine møbler med kalkmaling uden at slibe først

kalkmaling til møbler

Julekalender d. 19 december 2015

Mal dine møbler med kalkmaling uden at slibe først, det lyder næsten som en joke men det er skam rigtigt nok – et genialt koncept fra Vintage Paint.

Mal dine møbler med kalkmaling uden at slibe først, det lyder næsten som en joke men det er skam rigtigt nok - et genialt koncept fra Vintage Paint.

Jeg har på den blå avis fundet et sødt Karlekammerskab til kun 300 kr. som jeg lige stod og manglede i min stue. Det skal selvfølgelig have en omgang med kalkmaling og hvor er det bare nemt at arbejde med. Du skal ikke slibe eller gøre en masser forberedelse inden, det er kun at male det på. Selvfølgelig skal du vaske dine møbler af i grundrens inden du maler så du fjerner fedt og løstsiddende snavs hvis dit møbel er beskidt. Jeg har godt nok ikke gjort det ved alle de møbler jeg har malet  men denne gang hvor jeg malede karlekammerskabet som er i fyrtræ blev jeg mindet om det 🙂

kalkmaling til møbler  kalkmaling

Jeg skulle nok lige have haft givet det en Vintage paint Primer / Sealer 700ml inden jeg gik i gang med at male skabet. Jeg har givet det en gang med Antique creme hvor det gule i træet begyndte at trække ud gennem malingen, så jeg lod malingen tørre og gav det en omgang med sealer/primer og da det var tørt fik det to gange mere med Antique creme så det gule ikke kunne ses mere. Så det var jo meget nemt at jeg ikke skulle til at slibe det ned men bare male det ovenpå.

Jeg har taget det øverste stykke af af karlekammerskabet og sat en plade istedet og pyntet skabet med en lille enebær krans med en sød gyngehest i midten. Jeg har sat en sød lille wallstickers på skabet som betyder lidt i stil med Mit hjem er mit slot. Synes det passer helt perfekt til min lille stue.

Mal dine møbler med kalkmaling uden at slibe først  Mal dine møbler med kalkmaling uden at slibe først

20 Comments

 1. Hejsa!
  Er det ligegyldigt hvad man maler på, om der skal slibes eller ej med, hvis man bruger Vintage kalkmaling?
  Mvh. Camilla

  1. Hej Camilla 🙂 Du skal ikke slibe når du maler med kalkmaling. Det klæder på stor set alt. Metal, glas, træ, beton… Selvfølgelig hvis overfladen du maler skaller af og det sidder løst men ellers ikk 🙂 så mal bare løs…

   Kh. Tanja

  1. Hej Anne

   Nej du behøver ikke at slibe inden du maler på glatte overflader og lakerede. Det kan være en god ide og starte med en lak eller en spærregrunder inden du maler med kalkmaling for at sikre at der ikke trækker noget igennem malingen. Men prøv i et lille hjørne på møblet inden. Du skal regne med at give møblet mindst 2 gange maling før det dækker ordentlig.

   Rigtig god fornøjelse 🙂

   Kh. Tanja

  1. Hej Jette

   Tak for din besked – nej det skulle ikke være noget problem så mal du bare 🙂 det skal nok have 2 gange…

   Rigtig god arbejdslyst 🙂

 2. Hej
  Jeg er vild med kalkmaling, men kunne godt ønske et mere skinnende look. Kan jeg bruge lak, med glans til dette?
  Mvh Lotte

  1. Hej Charlotte

   Kalkmaling er mat og lakken giver også et mat look. Perlemor voksen giver et lidt mere skinnende look men ikke glans på samme måde som vi kender maling med glans 🙂

 3. Hej
  Jeg har lige forsøgt at male en kommode, som tidligere har været malet. Ved lakering “flagede” kalkmalingen af. Nogen gode råd?
  Kh.

  1. Hej 🙂

   Øv hvor irriterende:( Jeg har ikke oplevet det før, men det lyder som om det har været for “vådt” inden det har fået lakken? Jeg vil skrabe det løse maling af og give det 2 nye lag maling og lad det tørre godt op. Måske en dag eller to for at være sikker og giv et nyt lag lak eller voks.

   Håber det lykkes…
   Kh. Tanja

 4. Hej – hvordan med hylderne i vittineskab? Kan kalkmaling med voks tåle at blive brugt? – altså kan man fylde vitrineskabet med glas, uden at hylderne bliver skrabt af?

  1. Hej Chris

   Ja du kan sagtens give hylderne voks – (Overflader med meget slid skal have 2 gange voks med min. 8 timers interval. Derefter kan det poleres op (som når man polere en bil, med klud eller maskine) til en stærkere top. Er først helt hærdet efter ca. 3 uger, så bruges med forsigtighed indtil da. Voks skal vedligeholdes, lidt som en olieret træbordplade skal have lidt olie med jævne mellemrum, altså have et tyndt lag voks engang i mellem.)

   Kh. Tanja

 5. Hej. Vil gerne male nogle møbler. Men som efterbehandling anbefaler du primer/sealer eller voks? Og bliver resultatet forskelligt?

  1. Hej Christine 🙂 Ja resultatet vil blive forskellige alt efter hvad du vælger. Jeg plejer at bruge voks og den fås i flere farver. Se mere inde på bloggen hvordan voksen bliver til slut.

   Kh. Tanja 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *