DIY: Lav de fineste flettede julehjerter

Julekalender d. 17 december 2015

Det er så hyggeligt at lave sit eget julepynt og her kan du se hvordan du laver de fineste flettede julehjerter.

DIY: Lav de fineste flettede julehjerter

Flettede julehjerter hører julen til, jeg kan tydeligt huske de hang på mine foreældres juletræ eller på en troldegren i stuen, men jeg har faktisk ikke selv haft flettede julehjerter hængende i mit julehjem og det er da en fejl, så nu er jeg gået i gang med saks og papir.

Jeg er startet med at lave en skabelon af pap på julehjertet så det er nemt at tegne over på det papir jeg vil lave mine flettede julehjerter i.

Sådan laver du flettede julehjerter:

Du skal bruge 2 slags papir Jeg har brugt gavepapir

bånd til hank.

saks

lim

Bøj dit papir, som du skal bruge til de flettede julehjerter, på midten og tegn skabelonen af. Efter du har overført skabelonen over på papiret skal du klip det ud.
Tag et hjerte i hver hånd og start med at stik den ene strimmel ind i det andet hjerte og før strimlen uden på strimmel 2 og ind under strimmel 3 og til sidst uden på strimmel 4.

Når du tager den næste strimmel i rækken, fletter du modsat og fletter dit julehjerte færdig. Til sidst klipper du et stykke bånd af så det passer til dit julehjerte og lim begge ender og sæt det på hjertet.

Så har du et smukt og nostalgisk flettede julehjerte til at pynte på et greb, en knage, på juletræet, på en gren eller i et julefad.

TIP: Det kan gøre det lidt lettere, hvis du klipper lidt ekstra op på linjerne, som er vidst på skabelonen, så er det nemmere at få den sidste række flettet.

flettede julehjerter

De flettede Julehjerters historie

Vidste du at det var H.C Andersen der lavede det første flettede julehjerte i 1860´erne. Så det er så dansk som det overhovedet kan være. Det er da lidt hyggeligt, synes jeg 🙂

Rigtig god fornøjelse med at flette dine julehjerter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *