Min personlige historie – møbler og interiør der giver mening, unikt og håndlavet

For ca. 3 år siden tog jeg valget og kun sælge møbler og interiør fra Riviera Maison – hvorfor? Det spørgsmål har jeg fået stillet mange gange fra mine søde og trofaste kunder. Jeg følte jeg stod stille og det var svært for mig at komme endnu mere frem. ja og så følte jeg faktisk ikke rigtigt noget for de produkter jeg stod og solgte i butikken.  Nej der skulle ske noget nyt og anderledes og det var nu.

Jeg har egenligt altid kendt til Riviera Maison men har altid tænkt at det er for de rige 🙂 ej men ja nogle af deres produkter er vildt dyre når man sammenligner med det jeg har været vandt til at sælge i butikken så er det to forskellige priser – men det er bestemt også to forskellige produkter og det kommer jeg mere ind på.

Men så en dag sagde en gammel kollega fra min butik hvorfor jeg ikke tog Riviera Maison ind? Det gik jeg og tænkte over og begyndte at undersøge hvad de var for en størrelse – hvad de stod for. For jeg ville IKKE ende i samme situation igen  med ingen følelser og ikke at kunne stå inde for vores købe/smide væk kultur. Jeg ved udmærkeligt godt at vi alle er en del af en købe/smide væk kultur men det kunne være dejligt at være mere bevidst om det og det man så køber giver mere mening for mig, mine børn og vores planet.  Men jeg tog telefonen og ringede til Holland og de bestilte en billet til hotel med mad til mig og min mand og vi skulle selv betale en fly billet og afsted det gik. Nu skulle jeg ned og se og lære om Riviera Maison. Vi ankom til et MEGA stort showroom og uddannelsen som Riviera Maison forhandler var skudt i gang. Efter en hel dag med masser af nye indtryk og ting der skulle huskes – vi var helt færdig. Der var helt stille inde i taxien og Casper spørger så til sidst – jamen var det okay – hvad tænker du?  “jeg skal sige dig hvad jeg tænker – det er for VILDT Casper, det er det her jeg skal. Det her giver så meget mening for mig. Jeg har fundet mig selv igen Hurra 🙂

Og nu her ca.3 år efter + næsten 1 års barsel som også kom med så er vi blevet Medium Dealer i Danmark. Vi er en af de butikker der sælger mest Riviera Maison. Hoteller, cafeer og private hjem er blevet indrettet og stylet med Riviera Maison og jeg er slet ikke færdig 🙂 det bliver endnu mere vildt bare vent og se 🙂

Men hvorfor er det nu det giver mening for mig? ja det skal jeg fortælle dig. Som skrevet længere oppe så stod jeg der med en zink vase eller zink dims og tænkte; ej det er bare ikke godt nok – den giver mig ingenting – ingen følelser jamen den er da fin nok, den er da sød men når det så er sagt så er jeg videre. Men NU! når jeg står med fx. en glasvase og ikke en alm. glasvase som jeg har solgt så mange af i årene i min butik – nej når jeg stod der med en virkelig tung krabat af en vase at være og den var bare anderledes i udsende og udtrykket og vide; At den her vase har en mand stået og håndpustet TIL MIG. Til lille mig – det er ikke en vase der er støbt i en skabelon på en kedelig fabrik i kina. Nej vasen er lavet af en mand som sætter en ære i et gammelt håndværk. Som bruger hans hænder og lunger og fremtryller en smuk vase til mig. Når jeg går forbi den vase på bordet tænker jeg Wauu hold kæft en smuk vase, hvor er jeg heldig at have den stående på mit sofabord.

Men det er jo ikke kun vaser og andre glas ting der er håndlavet – det er noget af det der kendertegner Riviera Maison det er det er håndlavet og lavet med kærlighed.  Faktisk er 80% af alle møbler lavet i hånden. Det er VILDT – det er der ikke mange møbel leverandør der kan sige. Alle de flotte og eftertragtet møbler med det rustikke træ er lavet af gamle døre.  Dørrene der mere end 100 år gamle – tænk hvis de kunne snakke, hvilken oplevelser de har haft, hvor mange der er gået ud og ind af døren. Det er helt fantastisk at tænke på. Men dørende bliver vasket i alm. vand, de bliver skåret op og samlet på ny så de passer til bordplader på spiseborde og sofaborde eller til vitrineskabe.  Derfor er hvert bord helt unik og du skal forvente ujævenheder og ikke to borde er ens. Hvert bord har deres eget ansigt da ikke alle døre har oplevet det samme. Men det er det der giver personlighed og unikhed i din boligindretning.  Det er med til at skabe en god enerig i din boligindretning at vide at de ting du omgiver dig med er lavet af kærlighed. Mange bordben er lavet af økologiske plantagetræer – det er ikke alle endnu men det arbejder de på.

En gammel dør som bruges til fx. spiseborde

” Det giver mig god energi at indrette med ting som andre mennesker har gjort sig ekstra umage med at designe og forme”

Noget som Riviera Maison også er kendt for er deres Rattan produkter som de bruger i møbler og på interiør. Rattan er 100% naturligt. De høstes og ligges i mudderbad. Derved får det dens mørke rattan farve som vi kender på produkterne. Rattan har en lidt dyr materiale pris og igen bliver alle rattan produkter håndlavet. Jeg synes det giver noget fantastisk i indretningen. Det er med til at bløde lidt op og giver en god kontrast til mange af de hårde materialer vi har i vores boligindretning som glas, metal, klinker mm. Så jeg elsker at indrette med rattan produkter 🙂

rattan hund
Hunden i rattan tager 2 dage at lave i hånden
rattan
100% naturligt

Jeg ved godt det blev en lidt (meget lang) historie om hvorfor Riviera Maison – Hvorfor jeg valgte at sadle om i butikken efter mange år med samme stil og leverandøre. Tiden var inde for at der skulle ske noget nyt og jeg glæder mig til nye eventyre sammen med Riviera Maison. Men jeg synes også det er vigtigt at fortælle historien bag Riviera Maison. Så det giver en bedre forståelse hvorfor deres produkter koster det de gør! I stedet for bare at sige når du ser pris sedlen og der står 15.000 for et spisebord – det er godt nok dyrt!!! jamen ved du hvorfor det koster det, det gør? Nej men det gør du nu. Det er håndlavet og ikke masseproduceret  som fx. IKEA møbler er – det er lavet med kærlighed, det er lavet af mennesker der er passioneret og stolt af deres håndværk. Det har været igennem mange hænder før det lander hos dig.

Giver det mening for dig??? Det gør det for mig!!!

Tak fordi du ville læse med 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *